Komšić poručio sa skupa u Zenici: Mi nismo odustali od Bosne i Hercegovine

Pred oko dvije hiljade okupljenih simpatizera večeras se u Zenici, u emotivnom govoru okupljenima obratio predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Oni, a pritom mislim na sve protivnike ideje jedinstvene BiH u zemlji i regiji, žele da se mi umorimo od nje. Poručujem da se to neće nikada dogoditi. Ima nas dovoljno da ideju građanske BiH odbranimo i sačuvamo za generacije koje dolaze. Lgitimitet članova Predsjedništva po Ustavu BiH proizilazi od svih građana BiH i neće nam nametnuti da je drugačije. Ponosan sam na to što za mene glasaju građani ove zemlje i što ih glasački listići ne dijele ni po kojoj osnovi, jer to je Bosna i Hercegovina, jer to je evropska demokratska stečevina. Svi smo mi Bosanci i Hercegovci i moramo zajedno živjeti", kazao je Komšić.

Na skupu su predstavljeni kandidati koalicije za sve nivoe vlasti iz ove izborne jedinice, a skupu su se obratili nosioci listi, Edin Arnaut za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona, Alma Kratina za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i Vlatko Glavaš za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Svi smo Bosanci i Hercegovci, u to stane sve. Obećali smo kroz ovu kampanju našim građanima da ćemo ih štiti i dalje. Došlo je vrijeme da svako položi račun za ono što je radio. Nemamo se čega stiditi jer smo bili na strani radnika, obespravljenih i boraca", kazala je Kratina, te dodala: 

"Spriječili smo neustavno djelovanje protiv radnika ove zemlje. Mi znamo šta znači biti radnik. Ne može biti dobro kad nam mladi odlaze, odlaze ljudi koji imaju posao, cijele porodice. Demokratska fronta je pokazala da stoji iza boračkih zahtjeva i pokazali smo da je jedina prirodna podjela na dobre i loše ljude. Ne trebamo živjeti jedni pored drugih, nego jedni sa drugima."

Arnatu je poručio kako Komšić mora pobijediti 7. oktobra, te da mora biti član Predsjedništva. 

"On je dio puta za spas jedinstvene i suverene Bosne i Hercegovine. U nedjelju uzmite olovke i dajte glas dokazanom patriotu Željku Komšiću i svim kandidatima Demokratske fronte. Sa Željkom Komšićem i Demokratskom frontom Bosna i Hercegovina pobjeđuje", poručio je Edin Aranut, nosilac liste za Skupštinu Zeničko – dobojskog kantona.

Vlatko Glavaš, nositelj liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i prvi kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine poručio je da s puta koji je 1994. godine odabrao neće skrenuti nikada. 

"Stojim ovdje pred vama kao nekadašnji kapiten, ali došlo je vrijeme da imamo i selektora u Predsjedništvu. Njihovi planovi B neće uspjeti, jer će za Željka Komšića glasati građani Bosne i Hercegovine i sa njim će Bosna i Hercegovina pobijediti", zaključio je.

Izvor: