Željko Komšić specijalni gost na proslavi Dana državnosti BiH u Chicagu

Bosanskohercegovačka zajednica u Chicagu tradicionalno obilježava sve državne praznike Bosne i Hercegovine, pa će tako na prigodan način i ove godine proslaviti i 25. novembar, Dan državnosti BiH.

Ovaj put pod pokroviteljstvom bh. organizacija iz Čikaga u nedjelju, 24. novembra, bit će organizirana svečana akademija sa večerom, a specijalni gost bit će predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Pored njega, prisutnima će se obratiti i stalni predstavnik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama u New Yorku, ambasador Sven Alkalaj, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić, bivši ambasador BiH u SAD Haris Hrle, te generalni konzul Elvir Resić.

- "Drago nam je što ćemo na proslavi Dana državnosti BiH ugostiti nekoliko izuzetno bitnih imena, predvođenih gospodinom Željkom Komšićem. Grupa mladih intelektualaca, koji pripremaju ovaj program nadaju se da će im se priključiti što veći broj mladih u organizaciji obilježavanja Dana državnosti. Svi prisutni moći će uživati u bogatom kulturnom programu. Vjerujemo da će se na ovoj svečanoj akademiji okupiti Bosanci i Hercegovci od 7 do 77 godina i na pravi način obilježiti bitan datum za našu jednu i jedinu domovinu", ističu iz organizacionog odbora.

Image