Komšić uputio telegram saučešća predsjedniku Izraela: Teroristi ne pripadaju civilizacijskom krugu

.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku Izraela Isaacu Herzogu povodom stradanja građana Izraela u terorističkom napadu u Tel Avivu.

Između ostalog, u obraćanju izraelskom predsjedniku, Komšić je napisao kako je Bosna i Hercegovina opredijeljena za suzbijanje terorizma.

"Država Bosna i Hercegovina i njene institucije snažno su opredijeljene u suzbijanju svakog oblika nasilja i terorizma, te je BiH kao takva pouzdan partner svima onima koji nastoje da se scene terorističkog nasilja iskorijene u svijetu. Ekscelencijo, primite najdublje saučešće povodom bezumnog terorističkog čina i napada na građane Tel Aviva. Povrijeđenima u napadu bezumnih terorista, koji ne pripadaju civilizacijskom krugu, želim što brži oporavak u ime građana Bosne i Hercegovine i u lično ime", rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Podsjetimo, u terorističkom napadu koji se jučer dogodio u predgrađu Tel Aviva ubijeno je pet građana. Sigurnosne snage Izraela vrlo brzo su uhvatile i usmrtile napadača za kojeg se sumnja da je povezan s djelovanjem tzv. Islamske države.

U posljednjih sedam dana, na teritoriji Izraela izvedena su tri teroristička napada gdje je zabilježeno ukupno 11 žrtava.