Jeziva smrt: Komšije su čule Sanelin vrisak, a onda je nastao muk (FOTO)

Sanela Kadrić (38), samohrana majka iz leskovačkog naselja Slavko Zlatnović, preminula je u petak od ujeda stršljena!

Kako saznajemo, tragedija se desila oko 14 sati, kad je Sanela sa žice skupljala veš, koji je bio okačen na terasi njene porodične kuće, prenosi Hayat.ba.

Vrisnula 


- Baš u tom trenutku sam prolazio ulicom blizu Saneline kuće. Čuo sam da je vrisnula dva-tri puta, a onda je nastao muk. Nisam ni shvatio šta se desilo. Poslije nekoliko minuta sam se vratio iz prodavnice i čuo sam da nema više naše Sanele. Užas! U ovom kraju se ovako nešto nikad nije desilo - kaže jedan komšija i dodaje da se pretpostavlja da se insekt sakrio u veš.

- Kako je skupljala garderobu, vjerovatno je uznemirila stršljena, koji ju je ujeo. Otrov je vjerovatno bio toliko jak da je ona za nekoliko sekundi ostala bez svijesti i praktično se ugušila. Niko nije ni znao da je alergična na ujed stršljena, a verujem da ni ona sam nije znala to - kaže komšija. 

Prema njegovim riječima, nesretna Sanela je od ujeda preminula na mjestu. 

- Ekipa Hitne pomoći brzo je došla u dom Kadrića, ali, nažalost, bili su bespomoćni. Mogli su samo da konstatuju smrt žene. Umrla je za svega nekoliko sekundi, uspjela je samo da vrisne, i kraj - kaže izvor. 


Kćerka neutješna 
 

Iza Sanele Kadrić ostala je maloljetna kćerka, kao i roditelji. 

- Svi smo je obožavali! Bila je predivna osoba, prijatelj i majka. Ne možemo još uvijek da povjerujemo da je tako umrla - kaže prijatelj.

U kući Kadrića u subotu je vladala neopisiva tuga, a kako kaže Albina Saitović, Sanelina sestra, najteže je njenoj kćerkici, piše Kurir.rs.

- Moja sestra je imala svoje probleme i muke, sama je podizala svoju kćerkicu, ali se uvijek našla da pomogne svakome kome treba. Uvijek je bila tu da sasluša svačiju muku, da s njim podijeli koru hljeba, da pričuva i tuđe dijete. Nikad mi neće biti jasno zašto bog uzima samo najbolje - kroz suze kaže Albina i dodaje da je njena sestra u subotu sahranjena na lokalnom groblju.