Komunalni inspektor: Divlja deponija u Dolovima biće uklonjena

Home

Komunalni inspektor: Divlja deponija u Dolovima biće uklonjena

Ovih dana u medijima se dosta pisalo o divljoj deponiji koja se nalazi na lokaciji bivših farmi Agrokomerca u naselju Dolovi.

Na deponiju se dovozi kako građevinski otpad, tako i kućni namještaj, a najopasnije je što se tu dovoze i uginule životinje i njihovi ostatci. S obzirom na to da zbog visokih temperatura mještanima Dolova prijete zaraze, jer su se na lokaciji pojavili i miševi, deponiju je potrebno hitno ukloniti.

Od Općinskog komunalno-vodnog inspektora, Sulejmana Silića dobili smo informaciju, da iako do sada niko od građana ili pravnih subjekata nije prijavio ovaj slučaj, po medijskim objavama, jutros su na teren hitno upućeni komunalni redari da obiđu lokaciju divlje deponije i urade zapisnik o činjeničnom stanju...

Prema Silićevim riječima, s obzirom da se deponija nalazi na lokaciji koja je vlasništvo Agrokomerca, prvo će se rješenje o hitnom uklanjanju deponije od strane nadležnih uručiti ovom preduzeću. Ukoliko se oni ogluše na ovo, uklanjanje će izvršiti JKUP „Komunalije“ a faktura će biti ispostavljena Agrokomercu, pošto se deponija nalazi u njihovom objektu. Iz komunalono-vodne inspekcije su apelovali na građane, da ne odlažu otpad na ovakve lokacije a ako se pojave ovakve ili slične deponije da o tome obavijeste nadležne općinske službe. Isto tako je upućen apel da se pred predstojeći Kurban Bajram, životinjski ostaci ne ostavljaju na neprikladnim mjestima.

 

(Izvor: radiovkladusa.ba)

Tagovi
Topic
Objavljeno: Wed, 23/08/2017 - 16:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top