Kon: Beograd je prava epidemiološka bomba, hodamo po ivici

kon
Apelujem prvo na poštovanje mjera, a s druge strane na uključivanje svih organa koji treba da kontrolišu da li se mjere sprovode, kazao je Kon

 

Epidemiolog dr. Predrag Kon je, govoreći za RTS o epidemiološkoj situaciji koronavirusa u Srbiji, rekao da se krivulja stabilizovala.

- Hodamo po samoj ivici i to posebno naglašavam Beograd. On je, nekoliko sam puta rekao, prava epidemiloška bomba jer ima ogroman broj mjesta gdje virus može naglo da počne da se prenosi. Apelujem prvo na poštovanje mjera, a s druge strane na uključivanje svih organa koji treba da kontrolišu da li se mjere sprovode, da nema slučajno dužeg boravka u lokalima, kafićima - rekao je Kon. 

Dodao je da podaci jasno pokazuju da je svaki drugi slučaj zaraze koronavirusom do 25. godina bio na nekom od slavlja. 

- Ni sanjao nisam da su te mature tako popularne - kazao je Kon i dodao da su na porast broja zaraženih utjecala i slavlja poslije izbora, ali i skupovi tokom predizborne kampanje, naročito u Novom Pazaru. 

Podsjetio je i da su 1. juna u Beogradu bila svega četiri registrovana slučaja zaraze koronavirusom, te da je popuštanje mjera bilo nužnost, jer bez toga "prestaje život".