Konačni kraj Bandićevog adventskog biznisa, Skupština donijela nova pravila za kućice

123
VEĆINA u Zagrebačkoj skupštini donijela je danas odluku promjeni uvjeta zakupa i korištenja površina javne namjene, kojom se ukida mogućnost podzakupa javnih površina te uvodi javni natječaj tijekom Adventa i uskršnjih praznika.

Odlukom zagrebačkog gradonačelnika, sastavni dio odluke postao je i amandman kluba zastupnika HDZ-a i HSLS-a, prema kojemu će Povjerenstvo za dodjelu javnih površina, odbiti ponudu ako bi njezinim prihvaćenijem fizička osoba ili obrtnik stekao više od 25 posto lokacije odnosno mjesta koje se daje u zakup. 

Odgovarajući na pitanje zastupnika, Tomašević je kazao da se ovom odlukom propisuje jasna zabrana podzakupa, što znači da će se to kontrolirati. 

Dodao je da jedan od velikih izazova za Advent ostaje činjenica da su organizatori programa davali u podzakup javne površine kako bi financirali svoj program, no da su neki to zlorabili. 

“Od sada moramo naći način kako da se dešava program, ugostitelji i obrtnici više nisu ti koji ga financiraju. To je izazov”, kazao je Tomašević i najavio kako će se javni natječaj za adventske lokacije biti objavljen početkom listopada. 

Skupština je izglasala zaključak prema kojemu se odobrava dodjela novčane pomoći za štete na osobnim automobilima, koji su oštećeni u potresima na javnim površinama. 

Novčana pomoć će se odobriti u iznosu od 20 posto od procijenjene štete osiguravatelja, ali ne više od 7500 kuna.