Konačno riječi ohrabrenja iz Islamske zajednice- na snimak korupcije reagovao prof.dr. Ahmet Alibašić sa Fakulteta islamskih nauka Sarajevo

ahmet
Javnost je još uvijek šokirana onim što je čula u snimku najviših dužnosnika SDA. Korupcija, podmićivanje, ucjene i prevare su način na kojem današnji vrh SDA opstaje. Nekoliko je javnih radnika i političkih stranaka- Nezavisni blok, SDP, Naša stranka, pa i PDP odmah jasno reagiralo i zatražilo sankcionisanje za ovakve postupke, Tužilaštvo je objavilo da je pokrenulo istragu, a Izetbegović, Džaferović i Komšić danas su u izjavama dodatno šokirali javnost relativiziranjem ovoga slučaja i traženjem načina za opravdanje. Ono što posebno hrabri je stav prof. dr. Ahmeta Alibašića sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu koji se oglasio na svome profilu FB. Pročitajte status u cjelini:

“Nije me iznenadilo najnovije razotkrivanje korupcije u politickim krugovima. Pogodilo me i zabrinulo pokrivanje svega vjerom. Rastuzilo me spominjanje moga fakulteta. Radi javnosti i onih koji znaju koliko se dekan i njegovi saradnici trude da se postuje vladavina prava zelim kazati da mi svoje studente ucimo upravo suprotnom ponasanju od onoga koje smo mogli cuti. Ucimo ih da je vjerska obaveza javne poslove dati najsposobnijim. Ko tako ne radi izdao je Boga i Njegovog Poslanika koji nas je uz to upozorio da je takva praksa najava Sudnjeg dana. Ne cudi sto mnogi bjeze od ovog lokalnog sudnjeg dana tamo gdje se javni poslovi dodjeljuju po drugim kriterijima. Boze, nemoj nas kazniti zbog onoga sto nemoralni medju nama cine! Ima u ovoj zemlji puno casnog svijeta.”- stoji u poruci prof.dr. Ahmeta Alibašića, prodekana za nastavu Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.