Konaković: Djelima ćemo opravdati povjerenje glasača

Predsjednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković zahvalio je svim glasačima koji su dali povjerenje njegovoj stranci.

- Zahvaljujem našim glasačima na velikom povjerenju u Kantonu Sarajevo. Za samo šest mjeseci, koliko postojimo, druga smo stranka po broju glasova. Oko 30.000 glasača podržalo je Narod i pravdu - rekao je Konaković.

Kako je rekao, u ostalim kantonima njegova stranka nije napravila tako dobar rezultat, ali su se pojavili i najavili širenje i jačanje Naroda i pravde do lokalnih izbora. Borit ćemo se za svaki pedalj naše zemlje jednako. 

Kako je rekao, povjerenje građana će opravdati konkretnim djelima te je najavio donošenje određenih zakona odmah nakon formiranja Skupštine KS.

- Djelima ćemo opravdati vaše povjerenje. Zakon o porijeklu imovine, zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju i ostali najavljeni procesi kreću odmah nakon formiranja Skupštine - napisao je nekadašnji premijer KS.

Kako je rekao, ključna stvar u vođenju daljnjih procesa bit će odabir najboljih kadrova, bez obzira na stranačku pripadnost.

- Potrebno je u ovom trenutku formirati vlast s ljudima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog. Jasni ciljevi, projekti, rokovi i izvršioci te transparentnost u radu i stalna komunikacija s ljudima koji su nas birali - zaključio je na kraju predsjednik stranke Narod i pravda.

 

Konaković