Konaković: Sa Šepićem zajednički nastup, SDA je vrijeme za opoziciju

Predali smo prijave za sve nivoe vlasti, osim za člana Predsjedništva BIH. Očekujemo ubjedljivu pobjedu u Kantonu Sarajevo, to nam je skupljanje potpisa apsolutno potvrdilo i očekujemo da ćemo biti jako dobri u još nekim kantonima poput ZDK, BPK, Krajini, Tuzli.

- Mislim da je ovo rekord da je neko napravio ovakav bum na političkoj sceni, rekao je Konaković i dodao da traže stranke koje razmišljaju isto.

On kaže da lijevi i desni zanemaruju osnovne funkcije i bolju Bosnu i Hercegovinu.

- To nisu ove vladajuće stranke, to nije ni SDP. To su neke nove stranke. Danas smo sa Šepićem prdali zajedno listu, on je naravno vrlo kompatibilan, tu smo blizu da dogovorimo zajedničke nastupe. Pozivamo i neke druga, A- SDA, da se okupimo oko tog koalicionog dogovora predizbornog kako bi bili snaga br. 1 u BIH i prije i nakon izbora, rekao je Konaković.

On daodaje da je fokus stranke na KS, gdje žele završiti započeto gdje su ih, kako kaže, prekinuli u zamahu.

- Znamo šta ovdje treba uraditi kako bi KS bio primjer za BIH, rekao ej Konaković i dodao da će zamoliti organe stranke da on lično ostane na listi u Kantonu Sarajevo, rekao je Konaković.

Na kraju je poželio SDA da što prije ozdravi, jer kaže da zbog nje trpi cijela država te da je vrijeme da jedan mandat odmore u opoziciji.