Koncerti, druženje i riblja čorba: Bajkeri iz regije i Evrope na motorijadi u Goraždu

Oko 150 bajkera iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, ali i drugih evropskih zemalja okupilo se u Goraždu na desetim moto susretima bajkera u gradu na Drini.

Sve je počelo okupljanjem bajkera u kampu goraždanskog Moto kluba na samoj obali Drine, na mjestu koje važi za jedno od najljepših drinskih izletišta i to koncertom rock bendova iz Tuzle, a nastavilo se defileom bajkera kroz grad.

"Bajkeri su kao porodica. Gdje god da su i u bilo koje vrijeme da se susretnu, sa sobom nose dobre vibracije i osmijehe", ističe Samir Hendo, predsjednik Moto kluba Goražde.

On dodaje da su u kamp bajkera na obalama Drine dobrodošli svi oni koji vole lijepo druženje.

"U samom početku nismo očekivali da će susreti bajkera u Goraždu prerasti u tradicionalni i poznati događaj koji svake godine okupi veliki broj gostiju iz različitih dijelova Starog kontinenta, ali dogodilo se. tako da sad imamo već deseti susret", rekao je Hendo.

Druženja i zabave nije nedostajalo ni sinoć u kampu, gdje je održan koncert grupe Full Haus na koji su stigli bajkeri iz različitih krajeva. Oni su na putu do Goražda prešli nekoliko stotina kilometara puta. 

"Dugi niz godina se družimo i gradimo prijateljski odnos koji traje. Ostajemo ovdje do nedjelje. Mene impresionira ova voda, jer ja živim na Palama", kaže Zoran iz Moto kluba Long Riders s Pala.

Strikan iz Kozarca je prvi put u Goraždu na motorijadi.

"Vozili smo od podne do devet sinoć. Nije mi žao, dobri ljudi, lijepo mjesto. Ranije smo prolazili do Dubrovnika, ali nismo nikada ovdje bili", kaže ovaj bajker.

Sličnog mišljenja je i Sajo iz Moto kluba "Cazin".

"Druženje je ovdje najbolje, srećemo se više puta i ovi momci su sjajni. Na Uni se kupamo, a Drina je za to prehladna", kaže ovaj motorista. 

U opuštenom ambijentu kampa, bajkeri ističu kako vrijedi doći u Goražde zbog dobre zabave, idile pored goraždanske ljepotice Drine, druženja i ukusne riblje čorbe koju za njih tradicionalno priprema majstor svog zanata Garo.

Motorijada završava večeras velikim koncertom domaćeg benda Gengbengersi.