KONFUZIJA Inspektori SIPA-e Abdiću rekli da će ga lišiti slobode i da je nalog potpisao Knežević

.
Konfuzija oko lišavanja slobode aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića još uvijek nije riješena. Iako se na videosnimku koji je objavila Laburistička stranka BiH vidi i čuje da policijski službenici SIPA-e govore Abdiću i članovima njegove porodice da će ga lišiti slobode po potjernici NBC Interpol Zagreb i da imaju nalog svojih rukovodilaca, tačnije zamjenika direktora Đure Kneževića Abdić ipak nije lišen slobode.

"U cilju istinitog informisanja javnosti i sprječavanja širenja dezinformacija oko toga da li su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), po međunarodnoj Interpolovoj potjernici NCB Interpola Zagreb, slobode lišili Fikreta Abdića, obavještavamo javnost da navedeno lice nije lišeno slobode, od strane policijskih službenika SIPA-e", saopćeno je danas iz SIPA-e. 

 

Također pripadnici SIPA-e su, kako se čuje na tonskom zapisu, počeli sa popunjavanjem zapisnika o lišenju slobode, a kazali su mu da može pozvati svog branioca. Također su rekli da ga mogu lišiti slobode i zadržati 24 sata a da Sud BiH donosi odluku o daljem zadržavanju. 

 

Međutim, iz Suda BiH danas su potvrdili za Patriju da Sud BiH nije obaviješten o ovom postupanju.

 

"Do ovog momenta u Sudu BiH nemamo saznanja, niti je formiran predmet", naveli su u svom odgovoru sa Suda BiH.