fbpx KONGRES EVROPSKE NARODNE STRANKE NA MALTI: Šepić sa evropskim i regionalnim liderima

KONGRES EVROPSKE NARODNE STRANKE NA MALTI: Šepić sa evropskim i regionalnim liderima

Home

KONGRES EVROPSKE NARODNE STRANKE NA MALTI: Šepić sa evropskim i regionalnim liderima


Tokom boravka na Kongresu Evropske narodne stranke (EPP) na Malti, nezavisni poslanik u Parlamentu BiH Senad Šepić sastao se sa brojnim liderima i visokim zvaničnima iz regiona i EU.

Među njima su predsjednik EPP-a Joseph Daul, predsjednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, ministrica za evropske poslove u Vladi Srbije Jadranka Joksimović, komesar Evropske komisije zadužen za susjedstvo i proširenje i potpredsjednik EPP-a Johannes Hahn, ministar poljoprivrede u Vladi Njemačke Christian Schmidt, te Elmar Brok dugogodišnji član Evropskog parlamenta i predsjednik Odbora Evropskog parlamenta za vanjsku politiku.

Parlamentarac Šepić je sa sagovornicima razgovarao o trenutnoj poziciji Bosne i Hercegovine, podršci našoj zemlji na evropskom putu, razvoju privrede, naročito poljoprivrede, te jačanju regionalnog pristupa i saradnje u procesu integracija.

Kongres EPP-a na Malti predstavlja jedan od najvećih političkih skupova, te je to prilika i mjesto za lobiranja za interese BiH i političke pozicije u narednom periodu.(Press tim Senada Šepića, poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 03/04/2017 - 10:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top