fbpx Konstituiran Kantonalni odbor SBB-a SBK: Purić i Švago kandidati za predsjednika

Konstituiran Kantonalni odbor SBB-a SBK: Purić i Švago kandidati za predsjednika

Home

Konstituiran Kantonalni odbor SBB-a SBK: Purić i Švago kandidati za predsjednika


Večeras je u Travniku održana konstituirajuća sjednica Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) Srednjobosanskog kantona.

Nakon verifikacije članova novog saziva KO SBB SBK predložena su dva kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora: dr. Zulfo Purić, prijedlog Općinskog odbora SBB Travnik i Almir Švago, prijedlog Općinskog odbora SBB, Donji Vakuf.

Članovi Kantonalnog odbora su podržali ove dvije kandidature, a nakon ovjere u centrali Saveza za bolju budućnost BiH u Sarajevu glasat će se za novog predsjednika. Prethodno je od kandidature odustao Mujo Zulum koji je predložen od strane Općinskog odbora SBB Fojnica.

- Zahvalio bih se svim općinskim organizacijama Saveza za bolju budućnost u Srednjobosanskom kantonu na uspješno provedenim unutarstranačkim izborima. Samo timskim radom možemo doći do dobrih rezultata i uspjeha. – kazao je dr. Zulfo Purić, v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SBB SBK.

Konstituirajuću sjednicu vodio je Samir Pinjo, član Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost Srednjobosanskog kantona.

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 13/02/2018 - 20:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top