Kosovo: Za sutra najavljeni protesti predstavnika Srba

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić najavio je za sutra u podne veliki protest na centralnom trgu sjevernog dijela Kosovske Mitrovice.

Rakić je danas u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica posjetio Bobana Janićijevića i Radenka Milovanovića koji su ranjeni u Zubinom Potoku prilikom akcije specijalnih jedinica ROSU na Kosovu.

On je rekao da imaju informaciju da su kosovske snage pokušale da uvedu prinudnu upravu i preuzmu četiri srpske opštine na sjeveru, prenose "Večernje novosti".

Prema njegovim riječima, specijalna jedinica ROSU je napala stanovnike Zubinog Potoka u trenutku kada su legitimni predstavnici Srba, politički predstavnici i direktori javnih institucija bili u Skupštini Srbije i kada se diskutiralo o Kosovu.

- Iskoristili su trenutak kada nakon lokalnih izbora gradonačelnici još nisu preuzeli svoje funkcije. Prema izjavama koje dolaze iz Prištine, mi i dalje nismo gradonačelnici, već u službi građana i još uvek smo obični građani - naveo je Rakić.

On je poručio Prištini da im neće uspjeti i dodao da su na vezi sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da će tokom dana donijeti konkretne odluke šta dalje.

Rakić je dodao da je situacija takva da moraju da donose odluke na dnevnom nivou, prenosi Srna.

- Borit ćemo se i dalje. Želim da poručim građanima da ćemo biti uz njih - rekao je Rakić.