Kraj školske godine:Donosimo priču iz bihaćke osnovne škole "Harmani 2"

.
Završetak školske godine i svečani ispraćaj učenika završnih razreda, organiziraju brojne škole na području USK. Jedna od njih je Osnovna škola „Harmani II“ , koja je uz bogat kulturno – umjetnički program, u sali bihaćkog Kulturnog centra, proglasila najbolje i učenike, koji su kroz razna takmičenja na gradskom, kantonalnom i federalnom takmičenju ostvarili vrhunske rezultate. Ovom prilikom, organizovana je i izložba umjetničkih radova Likovne sekcije, koja dugi niz godina , učestvuje u brojnim projektima od šireg društvenog značaja…

BIHAĆ, 08. juna 

Izvrsnost, kreativnost, talenti i uspjesi u svim sferama, bili su fokus svečanosti Osnovne škole „Harmani II“. Ova škola prisutna je u brojnim inovativnim i procesima, koji podstiču odgojno-obrazovni napredak. Veliku podršku uživaju i od  poslovnih partnera, a njihova najveća snaga, kako tvrde, jeste u generacijama, koje njeguju trajnu povezanost. Ispraćajući staru, ponosni su i na novu generaciju učenika, koji dokazuju da ova škola ima veliki potencijal. Treću godinu zaredom, učenicima završnih škola, uz svjedočanstvo prilažu i preporuku, odnosno list profesionalne orijentacije.

A uspješnost su svojim radovima, pokazali i članovi Likovne sekcije, koji su u deset godina, imali 8 velikih izložbi. Pored učešća u raznim projektima, ove godine, javnosti su se predstavili čak dva puta i to sasvim novim tehnikama. Umjetnici su to, koji su kroz vlastitu maštu, stvarali razna djela. Iako su ponosni na ovogodišnje rezultate, u ovoj školi kažu, da su od ocjena, važniji zajedništvo, sreća i sigurnost djece. Svako od njih, kako tvrde, u sebi krije vještinu i talent, koji samo treba prepoznati i dalje razvijati, a tome moraju doprinijeti i  roditelji i društvo u cjelini.

 

Foto:RTV USK