KRAJINA NE TRPI LAŽI: Trebaju li Džaferoviću isprazna obećanja kojima sam sebi stavlja omču oko vrata?

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH, ovih dana je boravio u posjeti Krajini i obišao nekoliko općina i gradova najzapadnijeg dijela Bosne i Hercegovine. Tom prilikom Džaferović je održao nekoliko javnih tribina i odgovarao na pitanja građana i novinara.

Mediji su prenjeli da je Džaferović kazao da Krajina mora biti bolje infrastrukturno povezana sa Sarajevom, te da se u tom pogledu dio projekata već počeo realizirati.

- Zahvaljujući angažmanu Vlade FBiH i menadžmenta Željeznica, profunkcionisala je željeznička linija od Sarajeva do Bihaća. Oko 50 miliona koje se prikupe od akciza biće investirano upravo u putnu infrastrukturu u Krajini, a oni Krajišnici koji su zarad sitnih političkih poena odbili da to podrže, glasali su, u stvari, protiv tih projekata. Tih 50 miliona KM će biti tek početak, a krajnji cilj je da se od Bihaća do Sarajeva stigne za dva i po sata ugodne vožnje, i to će se i desiti, kazao je Džaferović a prenosi portal Faktor.ba

Ne znamo ko je od krajiških SDA-ovaca Džaferovića navuk'o na tanak led da izjavi ovakvo nešto, ali sigurno je da ti koji su mu to savjetovali nemaju blage veze od PR-a i medijske kampanje, ponajprije što su ovakve izjave nemoguće, a samim time i lažne.

Kako Džaferović misli povezati Krajinu sa Sarajevom u trajanju od 2 i pol sata "ugodne vožnje" nikome nije jasno, pa ni stručnjacima iz oblasti saobraćaja. Ali nema sumnje da ovakve neodmjerene i neizvagane izjave samo štete Džaferovićevom ugledu i kampanji pridobijanja krajiške javnosti i glasova za naredne izbore.

Džaferoviću bi najbolje bilo da ne sluša krajiške SDA-ovce koji su u koaliciji sa Laburistima Fikreta Abdića, koji ruše vlastite kadrove na značajnim pozicijama, i povlačeći niz katastrofalnih poteza samo ruše ugled i Džaferoviću i SDA, na radost ostalih političkih stranaka i konkurenata.