UP “Krajiška pčela”: Druženje članova i razmjena korisnih informacija

asd
Udruženje pčelara “Krajiška pčela” Velika Kladuša je u nedjelju, 26. septembra organiziralo druženje za članove svog Udruženja.

Druženju velikokladuškim pčelarima prisustvovao je savjetnik federalnog ministra za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Husnija Kudić koji se obratio prisutnima te ih upoznao o značajnim projektima koji će u narednom periodu biti realizirani uz pomoć resornog Federalnog ministarstva.

Druženju je prisustvovao i predstavnik međunarodnog fonda za razvoj (IFAD) Smail Toromanović koji je pohvalio rad i aktivnosti Udruženja pčelara “Krajiška pčela” Velika Kladuša, te je ovom prilikom informisao prisutne da će u narednom periodu uz saradnju Federalnog ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo biti realiziran projekat za nabavku linije za izradu satnih osnova za potrebe pčelara UP “Krajiška pčela” u sklopu projekta IFAD 7, te najavio novi Projekat razvoja ruralnih preduzeća i poljoprivrede IFAD 8.

Prisutnima se obratio i poznati bihaćki apiterapeut Armin Nuhanović koji je govorio o blagodatima apiterapije te o novooformljenom udruženju “Prvo apiterapijsko društvo”.

U nastavku druženja pčelari su se zasladili i tortom za koju se pobrinuo član udruženja Spaho Mašinović koji je zajedno s ostalim pčelarima proslavio svoj 58.
rođendan.