UP “Krajiška pčela” provodi posljednje aktivnosti u zimskom tretmanu pčela

asd
Udruženje pčelara “Krajiška pčela” iz Velike Kladuše za svoje članove tradicionalno svake godine vrši besplatnu podjelu oksalne kiseline za završni zimski tretman protiv varoze kod pčela koju uzrokuje grinja Varroa destructor.

I ove godine, u subotu, 21. novembra, na Ranču za odmor i dušu u Šiljkovači izvršena je besplatna podjela oksalne kiseline za sve članove UP “Krajiška pčela”. Susretu pčelara i druženju prisustvovao je i savjetnik Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Husnija Kudić, koji je i član UP “Krajiška pčela”.

Prisutnima se nakratko obratio predsjednik UP “Krajiška pčela” Nisvet Mujanović koji je pozdravio sve prisutne, te ih upoznao sa mnogobrojnim projektima koje udruženje planira realizirati u budućnosti.

Nakon toga, sekretar UP “Krajiška pčela” Alen Sulejmanagić izvršio je praktičnu prezentaciju kako pripremiti rastvor oksalne kiseline i kako je primijeniti na pčelinjoj zajednici kako bi učinkovitost bila maksimalno iskorištena.

Ovim putem, obavještavamo članove UP “Krajiška pčela” koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati podjeli oksalne kiseline da se jave predsjedniku ili sekretaru udruženja na brojeve telefona:

061794130 Nisvet Mujanović

061368888 Alen Sulejmanagić

kako bi preuzeli oksalnu kiselinu i na vrijeme tretirali svoje pčelinje zajednice.

Medno!