Krajiški kriminalci zarobili migrante u kući duhova u Todorovu: Vezali ih i oteli 700 eura i mobitele

v.kladuša

Jedan od zarobljenih migranata uspio pobjeći do prve kuće i mještaninu prijaviti slučaj

Foto: Avaz

Dvojica krajiških kriminalaca, kako saznaje portal "Avaza" jučer su na području Velike Kladuše, vezali i opljačkali četvoricu migranata iz Turske koje su zarobili u poznatoj kući duhova u Todorovu.

Jedan od zarobljenih migranata uspio je pobjeći do prve kuće i mještaninu prijaviti slučaj, nakon čega je alarmirana policija, potvrdio je za portal "Avaza", Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko- sanskog kantona.

Oduzet novac u vrijednosti od 700 eura i mobiteli

- 26. avgusta u 12:45 sati Policijskoj stanici Velika Kladuša obratilo se lice B. A. (45), nastanjen u mjestu Todorovo, koji je prijavio da mu se obratio migrant iz Turske i saopćio da je napadnut od strane dva nepoznata muškarca koji su uz upotrebu vatrenog oružja iznudili novac i mobilne telefone od njega i još tri njegova prijatelja. Kazao mu je i da je on uspio pobjeći, a da su njegovi prijatelji ostali zarobljeni u nekoj kući u naselju Todorovo - kazao je za portal "Avaza", portparol Beganović.

Dodao je da je patrola policije izlaskom na lice mjesta zatekla u jednoj kući turske državljane inicijala Y. O. (23), K. M. (18), T. H. (30) i K. M. (17).

- Isti su zatečeni u napuštenoj kući, nepoznatog vlasnika, takozvanoj kući duhova u naselju Todorovo. Na licu mjesta zatečen je i Š. E. (36), rođen Velikoj Kladuši nastanjen u mjestu Šumatac, koji je negirao navode da im je oduzet novac u vrijednosti od 700 eura i mobiteli, ali obilaskom šireg područja oko kuće pronađeno je odbačeno vatreno oružje, plinski pištolj, kalibra devet milimetara, sa pet komada metaka marke „Ekol“- navodi portparol Beganović.

Jedan od razbojnika uspio pobjeći

Kazao je da je u daljem razgovoru Š. E. naknadno priznao da je on zajedno s D. S. (25), rođen u Bihaću nastanjen u naselju Tržac, svojim vozilima Polo i Golf, strane državljane odvezao u mjesto Tržac gdje su ih vezali. Od migranata su uz upotrebu vatrenog oružja oteli novac i telefone, a potom ih je Š. E. odvezao u naselje Todorovo gdje ih je ostavio u kući duhova, odakle je jedan migrant uspio pobjeći i prijaviti slučaj.

- O događaju je upoznato Kantonalno tužilaštvo Unsko- sanskog kantona koje se očitovalo da u opisanom radnjama ima elementa bića krivičnog djela razbojništva. Lice inicijala Š. E. je lišeno slobode, te sprovedeno u prostorije PS Velika Kladuša i nad njim se sprovodi kriminalistička obrada, dok se za drugim licem inicijala D. S. traga - kazao je portparol Adnan Beganović.

Obojica su odranije poznati policiji, a pripadnici PS Velike Kladuše i Cazina intenzivno rade na rasvjetljavanju događaja.