"Krajišnici" i "Dirhem" podijelili 300 bajramskih paketa širom USK-a (FOTO)

Udruženje "Krajišnici domovine i dijaspore" i Humanitarna organizacija "Dirhem" organizirali su i izvršili podjelu bajramskih paketa građanima na području svih opština USK-a.

Udruženje "Krajišnici domovine i dijaspore" i Humanitarna organizacija "Dirhem" organizirali su i izvršili podjelu bajramskih paketa građanima na području svih opština USK-a.

1_5.jpg

Ovo je već četvrta godina zaredom da zajednički organizujemo ovakvu predbajramsku akciju, a ovog puta smo u Krajini podijeliti 300 paketa ukupne vrijednosti od 22.240 KM.

2_3.jpg

Paketi su dijeljeni u svim krajiškim gradovima USK-a, a primaoci pomoći su i ovog puta bile višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, starije i iznemogle osobe, porodice demobilisanih porodica i druge kategorije stanovništva. 

3_3.jpg

Cilj nam je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšati bajramske dane porodicama slabijeg materijalnog stanja.

4_1.jpg

Molimo Uzvišenog Allaha da sve aktiviste obilato nagradi za veliki trud kojeg su uložili da dođu do mnogobrojnih mjesta i do najugroženijih porodica! Također, molimo Allaha da nagradi i sve donatore koji su uložili svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim iste. 

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg