Kralj Tajlanda ponovo šokira: Ljubavnicu je smjestio u najgori zatvor u Bangkoku

Činjenica da je u zatvor poslao svoju dugogodišnju partnericu, mnoge je šokirala.

Tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn (67) čini se da osjeća samo mržnju prema svojoj bivšoj ljubavnici Sineenat Wongvajirapakdi (34). Kako prenosi “Bild”, zatvorio ju je u centralni zatvor „Klong“ u Bangkoku, poznat po strašnim uslovima. Zatvor visoke sigurnosti, uključuje i žensko odjeljenje, ali neovisno o tome služi li u njemu kaznu muškarac ili žena „Klong“ ima lošu reputaciju, i uvijek je pretrpan. Prema „Bildu“, u zatvoru je smješteno oko 8.000 zatvorenika, iako je predviđen za samo 3.500. U njemu je čak 1.000 osuđenih na smrt. Zatvor je poznat i pod sarkastičnim nadimskom “Bangkok Hilton” i smatra se najtežim zatvorom u zemlji. Osim toga, u njemu se zatvorenici hrane samo sa supom i rižom. Činjenica da je u zatvor poslao svoju dugogodišnju partnericu, mnoge je šokirala, uistinu je mora mnogo mrziti, da tako nešto učini, pišu zapadni mediji. Prije nego što ju je smjestio u zatvor oduzeo joj je sve titule, i to samo nekoliko sedmica nakon što ju je na svečanoj ceremoniji zvanično imenovao ljubavnicom. Odluku je obrazložio činjenicom da je bila nelojalna palači. „The Bloomberg news agencija“ citira zvanični sudski report: „Sineenat je svojim ponašanjem zanemarila monarhiju, dovela do sukoba među kraljevskim službenicima, uzrokovala nesporazume u javnosti, a osim toga, pokušala je radi ličnih interesa sabotirati suprugu monarha, kraljicu Suthidu.

Image

Osim kraljevskih, Sineenat je ostala i bez vojne titule. Naime, prije veze s kraljem, bivša medicinska sestra radila je kao njegov tjelohranitelj i pilot u zrakoplovstvu. Hoće li se moći vratiti svom poslu nije poznato.

Zanimljivo je da je i kraljica Suthida, kraljeva četvrta supruga, ranije bila odgovorna za njegovu sigurnost. 41-godišnjakinja, koja se u maju udala za Ramu X, prije braka je obnašala dužnost zamjenika šefa službe kraljevskih tjelohranitelja. A kada je kralj u julu ove godine, službeno proglasio poliamoriju (višeljublje), te Sineenat proglasio svojom ljubavnicom, Suthida je također morala prisustvovati ceremoniji.