Kraljica Elizabeta nakon saobraćajne nesreće supruga donijela važnu odluku

Uživa da se voza u skupocjenim automobilima iz svog voznog parka, među kojima su i oni marke Land Rover

Britanska kraljica spremna je odustati od vožnje javnim cestama nakon što je prije dva mjeseca njezin suprug princ Filip (Philip) sudjelovao u saobraćajnoj nesreći.  

Kraljica je jedina osoba u Velikoj Britaniji kojoj je dopušteno voziti bez dozvole. Pretpostavlja se da je Elizabeta (Elizabeth) odlučila prestati s vožnjom po javnim cestama po savjetu članova njezina sigurnosnog tima, a nakon sudara koji je prouzročio vojvoda od Edinburgha.  

Poznato je da kraljica, koja će idući mjesec napuniti 93 godine, uživa u vožnji brojnih skupih automobila iz kraljevskoga voznog parka, među kojima su i oni marke Land Rover ili Jaguar.  

Samo dan nakon automobilske nesreće u kojoj je u januaru sudjelovao njezin suprug, kraljica je viđena u vožnji javnom cestom, nedaleko od Sandringhama, ali bez sigurnosnog pojasa.  

Daily Mail piše da će kraljicu javnim cestama od sada voziti njeni vozači, no cestama koje prolaze njezinim privatnim posjedima i dalje će automobil voziti sama.   

Ali čini se da nisu baš svi oduševljeni vožnjom Britanske kraljice, o čemu svjedoči anegdota koju je u svojim memoarima prenio bivši britanski veleposlanik u Saudijskoj Arabiji, Sir Šerard Kols (Sherard Coles). 

Nakon ručka kraljica je svog visokog gosta, prijestolonasljednika Saudijske Arabije Abdula, pozvala u obilazak imanja. Na njegovo veliko iznenađenje za volan je sjela sama kraljica, upalila motor i odvezla ih u obilazak. Kralj Abdul nije navikao da ga vozi žena, a kamoli kraljica. Uz pomoć prevoditelja, navodno je preklinjao kraljicu da uspori i usredotoči se na cestu pred sobom.