Kreativne radionice JU " Centar za kulturu i obrazovanje" Bosanski Petrovac

Kreativna radionica
Jučer, u 17:00 h, JU " Centar za kulturu i obrazovanje" Bosanski Petrovac, poštujući sve higijensko epidemiološke mjere u sprečavanju prenošenja virusa,je organizovalo jedno posebno druženje povodom završnice provođenja aktivnosti u okviru kreativnih radionica.

 

Podsjećamo, kreativne radionice su se u prostorijama Doma kulture održavale svaki radni dan od 17 do 19 sati  proteklih mjesec dana, te su polaznici imali priliku usvojiti mnoge vještine, ideje i znanja od stručnog tima sastavljenog od logopeda, psihologa, stomatologa, kreativnih ljudi, socijalnih radnika...

Plan je prvobitno bio da radionice budu dvomjesječne, međutim, ipak smo odlučili da se održavaju  mjesec dana, do nekih boljih vremena i stabilizacije  koronavirusa.

Zahvaljuju se JU "Centar za socijali rad", Spomen biblioteci Skender Kulenović,Seniji Ferizović ,Nejri Kamarić, Kristini Šobot, Mirzi Tešnjak, Meliti Šehić, Nadinu Redžić i Arneli Kuburić koji su svoje vrijeme odvojili kako bi bili dio ove ideje,uspješno realizovane prvi put u Bosanskom Petrovcu.

Dječiji radovi će biti izloženi u foajeu Doma kulture kako bi nas posjećali na veseli dječiji žamor.

Jučer je, kao i proteklih dana bio najvažniji dječiji osmijeh, te se uz slatkiše, sokove i ugodno druženje još jednom kao krunu zajedničkog rada poslali poruku :"Djeca su vojska najjača"!