Kreće realizacija projekta Muzej grada Bužima (FOTO)

Muzej Bužim
Nakon rješenih imovinsko-pravnih odnosa, danas je u Sali Općine Bužim potpisan Ugovor za izradu glavnog projekta Muzeja grada Bužima.

 

Načelnik općine Bužim, Mersudin Nanić, i direktor firme AMG Projektni biro, Muhamed Galijašević su potpisali ugovor, prilikom čega je bilo govora o dinamici daljnih aktivnosti oko početka gradnje muzeja gdje nakon izrade glavnog projekta slijedi raspisivanje tendera za radove koji bi trebali početi u proljeće početkom naredne godine.

Predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim su prisustvovali potpisivanju ugovora te na taj način izrazili zadovoljstvo što će Muzej grada Bužima sa Muzej sobom 505. Viteške brigade i zavičajnom zbirkom konačno biti realizovani.

Riječ je o prenamjeni, adaptaciji i dogradnji stare Osnovne škole u Bužimu, koja je trenutno u jako ruševnom stanju i za koju su čak i građani upozoravali putem društvenih mreža.

Realizacijom navedenog biće adekvatno zbrinuta i konzervirana muzejska građa 505. viteške brigade, ali i iz dalje prošlosti Bužima, a pored toga sam centar Bužima će i estetski poprimiti drugi izgled..