Krešić reagirao na optužbe: Izrečene su lažne konstrukcije

Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, također je reagirao na optužbe koje je objavio portal “Žurnal” i ministar Dragan Mektić. Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.

Budući da su u javnosti plasirane gnusne laži putem teksta na portalu Žurnal.info, a što je prenio veliki broj medija, želim istaći da je to proizvod konstrukcija paraobavještajnog podzemlja, a koje imaju za cilj kompromitaciju mene kao zamjenika ministra sigurnosti BiH.

Ovako izrečene lažne konstrukcije vjerovatno su pokušaj skretanja pozornosti s istinske borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih pojavnih oblika kriminala, a što glasno zagovaram u svom radu kroz cijeli mandat, a sve s ciljem stvaranja boljeg sigurnosnog ambijenta, što je jamac cjelokupnog napretka BiH. To ujedno oslikava jasnu smjernicu politike HDZ-a BiH i nikakve lažne konstrukcije neće nas omesti na tom putu. Pretpostavljam da su sudionici koji su sročili sve laži iznesene u tekstu tražili način kako skrenuti pozornost sa priče o povratku bh. državljana koji su bili dio postrojbi ISIL-a kao i okupljanja pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta u Višegradu, a što, nažalost, ima odobrenje i određenih politika u BiH koje žele zaustaviti bilo kakav napredak i evropski put.

Još jednom rezolutno odbacujem bilo kakvu povezanost mene s kriminalnim aktivnostima koje su navedene u tekstu. Želim isto tako naglasiti da ću upotrijebiti sva pravna sredstva radi zaštite svoga integriteta i zatražiti procesuiranje onih koji su iskonstruirali ovakve gnusne laži i plasirali ih u javnost – saopćio je Krešić.