Krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-88 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć Hitne službe kladuškog doma zdravlja. Dežurni su bili doktori Mustafa Hodžić i Kenan Dautović.

-Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

-Prema riječima dežurnog Miljkovića kladuški vatrogasci nisu imali intervencija u proteklom periodu.

-Uredno je elektronapajanje, informišu iz Poslovnice „Elektrodistribucije“.

-U područnoj školi u Stabandži danas će s početkom u 12h biti održan sastanak na temu „Izgradnja vodovoda Stabandža“. Sastanku će prisustvovati predstavnici Općine Velika Kladuša, JKP „Vodovod i kanalizacija“, a pozivaju se mještani ovog kladuškog mjesta da se odazovu istom u što većem broju.

-Drugi dan je Kurban bajrama.

-U Bosni i Hercegovini danas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Puhaće slab vjetar, većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 32 stepena.

-Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne širom zemlje. Usljed mogućeg dolaska nestabilnijeg vremena sa jugozapada opća slika će se blago pogoršati, sa izuzetkom južnih dijelova zemlje gdje se očekuje stabilno vrijeme. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima.

 

Stanje na putevima

-Prema prikupljenim podacima, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne vremenske uslove i umjerenu frekvenciju vozila. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja kako bi se izbjegla rizina preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju (posebno motocikliste) da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Zbog Kurban Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.