Krivično djelo i teške saobraćajke u Velikoj Kladuši

sa

 Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 44 pacijenta. Dežurne doktorice Aida Dedić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputile su dvoje pacijenata.

 Policijski službenici zabilježili su jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Kako nas jutros informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, bez električne energije je nekoliko domaćinstava na području Kvrkulje. Također,   podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

Od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Šiljkovača 1, 2 i 3, Nepeke, Šmrekovac, Trn, Polje 1, Trn 2, Begluk 3, Begluk, Ćejvani i Miral

 Prema jutros dostupnim informacijama, bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Za danas je zakazana 14. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša. S obzirom da Kolegij na sjednici održanoj proteklog ponedjeljka nije postigao dogovor oko termina i materijala, 14. redovnu sjednicu je u skladu sa svojim ovlaštenjima zakazala zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća,  Emina Ćehić. Velikokladuški vijećnici bi se, između ostalog, trebali očitovati o Nacrtu budžeta Općine za 2023. godinuPrijedlogu Programa zajedničke komunalne potrošnje (ZKP) za 2023. godinu, te Prijedlozima odluka o imenovanju Općinskog pravobranioca i formiranju Savjeta za regulaciju saobraćaja.

Ovog jutra saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati na dionicama preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim putevima. Iz BIHAMK-a apeluju na oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

 Danas u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperaturaod 3 do 9, na jugu do 13 stepeni.

 Uz stabilno vrijeme nastavljaju se povoljne biometeorološke prilike. Većina meteoropata imat će pozitivan utjecaj, a ni hronični bolesnici ne bi trebali osjećati vremenom uzrokovane tegobe. I dalje je potrebno pripaziti na niske jutarnje temperature, uz odgovarajuću zaštitu od hladnoće.

U cijelom svijetu danas se, odlukom Ujedinjenih naroda iz 2006. godine, obilježava Međunarodni dan ljudske solidarnosti. U današnje vrijeme globalizacije u svijetu i rasta nejednakosti među ljudima, solidarnost je sve važnija.