Krivično djelo u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h evidentirali su jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Kapić.

42 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash i Abdulah Fazlić.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

Vodosnabdijevanje je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Jučer su počeli Kladuški dani poljoprivrede koji će trajati do 01. oktobra. Park omladinske radne brigade „7 sekretara SKOJ –a“ do nedjelje će biti mjesto održavanja prezentacije i prodaje proizvoda poljoprivrednih proizvođača i obrtnika sa područja općine Velika Kladuša, posjetite ih i obezbijedite se svježim voćem i povrćem.

Svake godine se 27. septembra pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) širom svijeta obilježava Svjetski dan turizma. Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma u svijetu. Ovaj dan obilježava se kako bi se unutar međunarodne zajednice jačala svijest o turizmu i njegovom privrednom, sociološkom, kulturnom i političkom značaju. Svjetski dan turizma ove se godine obilježava pod moto “Turizam i zelena ulaganja“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 27. septembar:

U jutarnjim satima magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća naizmjenično (postavljeni semafori). Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Duži sunčani intervali i postepeni rast temperatura zraka, pozitivno će djelovati na opću sliku. Manje poteškoće su moguće u jutarnjim satima, pretežno zbog svježijeg vremena i mjestimične pojave magle. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata, trebale bi se umanjiti sa odmicanjem dana.