Krupljanin Eman Redžić učestvuje na Svjetskom prvenstvu fudbalskih akademija u Torinu

Članovi Nogometne škole „Feniks“, mladi i perpektivni igrači iz Bosanske Krupe, zajedno sa svojim predsjednikom i trenerima, posjetili su jučer Općinu i načelnika Armina Halitovića.

Članovi Nogometne škole „Feniks“, mladi i perpektivni igrači iz Bosanske Krupe, zajedno sa svojim predsjednikom i trenerima, posjetili su jučer Općinu i načelnika Armina Halitovića.

Razgovarali su o realiziranim aktivnostima u ovoj godini među kojima se posebno ističe organizacija međunarodnog turnira, ali su pričali i o planovima u skorijoj budućnosti.

Između ostalog, vrijedi spomenuti odlazak na prestižni međunarodni turnir u Sloveniju koji organizuje NK "KRKA" iz Novog Mesta i svakako ono što s ponosom ističu svi članovi „Feniksa“ a to je učešće Emana Redžića na Svjetskom prvenstvu fudbalskih akademija Juventus u Torinu.

 

feniks

 

Nogometna škola „Feniks“ iz Bosanske Krupe je sportsko udruženje koje okuplja i radi sa velikim brojem mladih i perspektivnih igrača sa područja općine Bosanska Krupa. Treninge i utakmice održavaju na Sportsko-rekreacionom centru „Ada“, terenu sa umjetnom travom. Škola broji oko 70 polaznika, djevojčica i dječaka uzrasta od 4 do 12 godina, a neki od njih već pokazuju vrhunske rezultate. Sa djecom koja su puna entuzijazma rade Avdo Mahić, koordinator škole i glavni trener sa UEFA licencom, Jasmin Demirović, također trener i Ibrahim Mulalić, predsjednik NŠ. Među najsjajnijim „biserima“ u „Feniksu“ trenutno je Eman Redžić.

 

feniks

 

Njegov talent prepoznali su i renomirani skauti Juventusa iz Torina na kampu kojeg već nekoliko godina organizuju u Sarajevu. Izabran je među 16 najboljih iz generacije 2006/2007. koji će našu zemlju predstavljati na Svjetskom prvenstvu Juventus fudbalskih akademija u Italiji od 11. do 16. juna ove godine.

Jučerašnje druženje u Kabinetu načelnika svojevrstan je ispraćaj Emana i prilika da mu rukovodstvo škole i načelnik Halitović uruče simbolična finansijska sredstva kao znak podrške i razumijevanja.

Kontinuirani rad sa selekcijama, te odlazak na veliki broj turnira kako domaćih tako i međunarodnih, pokazali su da rad sa djecom može biti i više nego koristan. To dokazuje i generacija 2007 u „Feniksu“, najtrofejnija na USK sa preko 30 pehara.

Djeca se druže, putuju, upoznaju nove gradove, sredine, kulture. Već narednog vikenda „Feniks“ putuje na prestižni međunarodni turnir u Sloveniju koji organizuje NK "KRKA" iz Novog Mesta. Na tom turniru učestvuju i poznate ekipe poput Olimpije, Domžale, Triglava. Dobro raspoloženi i uigrani, obećavaju dobre rezultate i nove pehare.