Krupljanin spašen iz vatrene stihije!

Bosanska Krupa dana 22.01.2019. godine – Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Općine Bosanska Krupa dana 21.01.2019. godine u 18:52h na području Bosanske Krupe u naselju Hodžinac dojavljen je požar stambenog objekta.

Na lice mjesta upućeno vozilo sa tri vatrogasca. Po dolasku na lice mjesta utrđeno je da gori unutrašnjost prizemlja na stambenom objektu te se je pristupilo gašenju.

Tokom gašenja u unutrašnjosti prostorije zahvaćene požarom je u polusvjesnom stranju pronađeno tijelo lica D.S. na kojem se dio garderobe bio zapalio te je brzom reakcijom evakuirano. Po evakuaciji sa lica su skinuta zapaljena garderoba a od strane ekipe Doma zdravlja Bosanska Krupa pružena mu prva pomoć.

Od strane dežurnog ljekara konstatovane povrede opeklina I i II stepena.Nakon ukazane preve pomoći lice je zbrinuto kod rodbine.

Daljom akcijom gašenja je požar potpuno ugašen i spriječeno dalje širenje. Od posljedica požara potpuno su uništeno pokućstvo i tehnika u prostoriji a usljed djelovanja temperasture na zidovima objekta konstatovana oštećenja odpadanja žbuke sa zidova i plafona.

Po završetku akcije gašenja na objektu su od strane pripadnika MUP-a Unsko-sanskog kantona poduzete istražne radnje u vezi utvrđivanja uzroka požara.

I ovom prilikom apelujemo na stanovništvo da u ovom periodu nižih temperatura i povećanog inteziteta grijanja obrate pažnju na mjere opreza u objektima tokom loženja i odlaganje materijala za loženje.