Kružni tok u Bosanskoj Krupi u kojem se niko ne može snaći: Ljudi, je li ovo moguće?

kruzni
Profesor Osman Lindov objavio je na Facebooku fotografije blago rečeno čudnog saobraćajnog rješenja

Mnogi su ostali iznenađeni i šokirani idejnim rješenjem kojim se regulira saobraćaj u Bosanskoj Krupi. Na zaista neobično, ali i potpuno nefunkcionalno rješenje ukazao je i Osman Lindov, profesor Saobraćajnog fakulteta u Sarajevu, koji se tim povodom oglasio na svom Facebook profilu. 

Profesor Lindov objavio je nekoliko fotografija na kojima se nazire da je riječ o nekoj vrsti kružnog toka sa iscrtanom signalizacijom koja će zbuniti svakog vozača.

Kako se vidi, nepoznato je na koji način se automobili trebaju kretati, u sredini je postavljena zaustavna traka, kao i sa strane, a u cijelom tom miksu obilježeno je čak i taxi stajalište. I samim pogledom na ovo rješenje jasno je da se tu niko neće moći snaći, pa ni vozači koji su decenije proveli na točkovima.

Evo novih inovativnih rješenja iz naše lijepe Krajine. Bosanska Krupa dobila je nova dizajnerska rješenja u saobraćajnoj signalizaciji. Pa ljudi, jeli ovo moguće, koji um može ovakvo nešto smisliti i za ovo mu isto platiti državnim parama. Ovo nije normalno šta se sve radi u ovom našem saobraćaju. Dajte ljudi zaustavite ovo. Molim vas saznajte ko je ovo uradio - napisao je Lindov na Facebooku.

IZVOR SLIKE: FACEBOOK