KUD “Hasan Mujezinović” pripremio bajramsko iznenađenje Cazinjanima (FOTO)

Cazin
Vrijeme je da Cazin stvori nove tradicije!

 

Kako Ramazan odmiče, srca s raduju Bajramu. Razloga je svaki put sve više, tako da vam ovaj put predstavljamo jedan unikatan i nov. Naime, radi se o iznenađenju koje su spremili članovi KUD-a “Hasan Mujezinović” iz Cazina. 

O vrijednim ljudima našeg folklora smo pisali i ranije, međutim, pozitivnih vijesti nikad dosta. Za njih je ova nedjelja bila radna. U našem gradu ste tad mogli vidjeti zanosne, graciozne nošnje koje su ponosno čaršijom nosile Cazinjanke. Mogli ste čuti najslađe korake i bajramske ilahije malih polaznika KUD-a. Da ste u to vrijeme bili negdje ulicama starog dijela Cazina, mogli ste čuti i Cazinjane, muške članove koji su pjevali poznate stihove “Haj ja prošetah šefteli sokakom”. 

Dalje vam nećemo odati, ostaje vam da pogledate cijeli bajramski koncert koji se emituje na cazinskoj televiziji prvog dana najdražeg nam praznika i uživate u pripremljenom iznenađenju. Bilo je i vrijeme da Cazin dobije kadrove tradicije, osmijeha, igre i sreće svih uzrasta, da se napokon potpišemo ispod nama karakterističnog projekta kojim se ponosimo. Mi se veselimo vidjeti gotov i potpun program, a ovom prilikom su iz Udruženja poslali i bajramsku čestitku.

“Uživali smo snimajući kadrove bajramskog koncerta u našem gradu. Imat ćete priliku vidjeti scene tradicionalnih kola, ilahija i pjesama, druženja i naših izvornih muhabeta. Oči odmorite u okrilju nošnje i čakšira, nadamo se da sutra uživate uz svoje najmilije. Onima koji su ipak samo srcem uz voljene, želimo što brži ponovni susret. Neka vam ovaj Bajram bude bolji od prethodnog, da nam svima donese zdravlje i zaslužene nafake. Zajedno ćemo pobijediti sve životne prepreke i uskoro, ako Bog da, nasmijani i bez brige šetati cazinskim šefteli sokacima. Bajram šerif mubarek olsun.”