Kuda ide ovo sve: Tinejdžeri u otvorenom gepeku kroz grad

Gepek

Svakim danom vidimo nove 'pomake' u gradu...

Nema kraja Tik Tok izazovima i raznim ludorijama na ulicama. A sinoć se na društvenim mrežama pojavio video snimak nastao u Beogradu na kome se vide djeca koja se voze u automobilu i to u otvorenom gepeku.

Na videosnimku koji je objavljen na Instagram stranici moj_beo_grad_ vidi se nekoliko tinejdžera koju se voze u otvorenom gepeku u blizini KBC “Dragiša Mišović” na Dedinju.

Ostaje i dalje nejasno da li je ovo slučaj nesavjesnog ponašanja tinejdžera, ili ipak novi Tik Tok izazov, zbog čega djeca ovo snimaju i objavljuju na društvene mreže kako bi imali što više lajkova i pregleda.
Najnoviji je takozvani “car spotting” izazov. Nije, ipak, ovo jedini TikTok izazov koji ugrožava sigurnost u saobraćaju – 2018. godine aktuelan je bio “kiki”, izazov da mladi izađu iz automobila u pokretu i igraju uz pjesmu poznatog američkog repera.
Jedan od izazova je i da učenik osnovne škole leži na pješačkom prelazu i sačeka da se automobil približi u toj mjeri, da samo skoči i pretrči ulicu. To se odvija u večernjim satima, tako da vozač treba da bude ekstremno obazriv, jer ne očekuju da će neko iskočiti – ukazuje edukatorka za bezbednost djece na internetu Katarina Jonev Ćirković.

Prije dvije godine, zbog prihvatanja Tik-tok izazova, preminula je desetogodišnja djevojčica u Italiji, koja je učestvovala u takozvanom izazovu onesvešćivanja.