Kuldija: Ne mogu potvrditi da je izdata potjernica za ubicom policajaca

Pojedini bh. mediji su večeras objavili informaciju da je izdata potjernica za glavnoosumnjičenim Njegoslavom Milinkovićem, u slučaju ubistva dva sarajevska policajca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Oni su, u objavljenim tekstovima, napravili kraći rezime dešavanja iz ljeta 2016. godine kada je policija na djelu uhvatila trojicu kradljivaca automobila u pokušaju krađe BMW-a na Ilidži.

Tada je došlo je i do pucnjave u kojoj je bilo ranjenih. Jedan od osumnjičenih Savo Petričević tada je teže povrijeđen, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, dok su Bojan Košarac i spomenuti Njegoslav Milinković ispitani, a Sud Bosne i Hercegovine im je odredio jednomjesečni pritvor. 

Ove godine 12. juna u Istočnom Sarajevu je uhapšen 21 automafijaš i među njima je bio i Milinković.

Upravo Milinković je, prema nezvaničnom pisanju Patrije, glavnoosumnjičeni u slučaju ubistva dva sarajevska policajca. On se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se, navodno, nalazi na Zlatiboru.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Suvadu Kuldiju, glasnogovornicu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koja je kratko odgovorila:

"Tu informaciju ne mogu potvrditi, ali se nastavljaju aktivnosti na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela".

Na naše pitanje koliko je osoba privedeno na informativne razgovore koji se mogu dovesti u vezi s ovim krivičnim djelom, Kuldija je dodala: 

"Više osoba je privedeno i mogu potvrditi da se s njima radilo u periodu iza nas".

Podsjetimo, Davor Vujinović i Adis Šehović su ubijeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje u petak ujutro u 4:22 sata. 

Sahrana Vujinovića obavit će se na sarajevskom groblju Sveti Josip u  ponedjeljak u 12.15, dok će dženaza Šehoviću biti klanjana na mezarju Buća Potok istoga dana u 14.30 sati. U 10:30 sati obavit će se zajednička komemoracija ubijenim policajcima. 

Vlada Federacije BiH na telefonskoj sjednici donijela odluku da se ponedjeljak, 29. oktobar, proglasi za Dan žalosti u ovom entitetu zbog ubistva dvojice policajaca.