Kulturni centar Cazin| Promocija knjige ‘Proljeće njihove jeseni’ Kadife Tahirović 17. juna

Promocija knjige
Kadifa Tahirović Murajčić je spisateljica iz Cazina, koja iza sebe ima bogat književni opus. Njene knjige odlikuju se različitom tematikom, a na policama svoje kućne biblioteke možda već imate njenu ‘Vječnu ljubav, zbirku poezije ‘Stihom kroz voljeni, ponosni Cazin’, ‘Kad ljubav zakasni’, ‘Nijemi krik’, ‘Nevjesta iz polja lavande’…

Tahirović Murajčić uskoro će u rodnom gradu imati promociju svoje šeste knjige, a četvrtog romana pod nazivom ‘Proljeće njihove jeseni’.

“A najljepše je i pisati s ljubavlju o ljubavi – to da se zna! Hvala vam što ste i ovu jedva dočekali”, poručila je autorica koja ističe da su joj sve promocije drage, ali da ona u Cazinu ipak ima jedinstvenu čar. Ujedno je ovo prvi kulturni događaj u Cazinu nakon epidemije korona virusa

Image
Cazin

Prva knjiga cazinske autorice, zbirka poezije sa 136 pjesama, promovirana je 2007. godine.

Promocija knjige ‘Proljeće njihove jeseni’ održat će se u srijedu, 17. juna 2020. godine, u velikoj sali Kulturnog centra Cazin.

Promotori su mr. Zuhra Hadžipašić, prof. Elma Mahmutović, dok je mjesto moderatora pripalo mr. Gorici Bukvić. Ovaj književni događaj učinit će još posebnijim talentirana Ena Đuzelić na gitari te Belkisa Arapović koja će publici čitati odlomke iz romana.

Vidimo se 17. juna od 19:00 sati, vrijeme je za književnost!