Kurz: Nećemo ponoviti greške iz 2015. godine

.

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz još je jednom potvrdio da Austrija neće mijenjati stav te da neće primati nove izbjeglice iz Afganistana.

Kancelar Kurz je u intervjuu za austrijski dnevni list Oe24 rekao da je situacija u Afganistanu dramatična i da će Austrija pojačati pružanje pomoći na licu mjesta te da neće ponoviti greške iz 2015. godine.

“Situacija u Afganistanu je dramatična, ali Austrija će pojačati pružanje pomoći na licu mjesta te neće ponavljati greške iz 2015. godine”, rekao je Kurz.

Kurz je rekao i da ne vidi nikakvu veliku svađu sa svojim koalicijskim partnerima oko pitanja borbe s klimatskim promjenama. Što se tiče napada od strane Zelenih vezanih za migracijsku krizu, Kurz je odbio odgovoriti na te kritike te im je poručio da ako imaju nešto da kažu da to učine direktno, a ne putem medija.

Upitan o daljnjem protjerivanju državljana Afganistana koji su prekršili neki od zakona Austrije kancelar je rekao da će se protjerivanje nastaviti. Kurz je još jednom podsjestio i da su ti ljudi u Austriju došli preko drugih zemalja EU te da se tamo mogu i deportirati.

O svome privatnom životu, kao uostalom i tijekom cijele svoje političke karijere, nije htio puno govoriti. Tek je rekao da mu se simpatičnim čini mjesec dana dopusta radi rođenja djeteta, ali budući na funkciju koju obavlja to si ne može priuštiti.

Kancelar Kurz sa svojom partnericom Susanne Thier očekuje svoje prvo dijete krajem studenog ili početkom prosinca.

Foto: Sebastian Kurz / Facebook