Kurz štedi: Objavljena fotografija austrijskog kancelara u avionu niskotarifne kompanije

Na jučerašnjem niskotarifnom letu iz Barcelone za Beč bio je i austrijski kancelar Sebastijan Kurz.

Ležerno odjeven u košulju i traperice, Kurz je kao i svaki drugi putnik proveo let, osim što je privukao pažnju ostalih, posebice djece s kojom se fotografirao. Let je kasnio dva sata, a austrijski kancelar, koji je putovao bez ikakve pratnje, slikao se djecom, s ostalim putnicima čekao u ekonomskoj klasi te nakon putovanja sam uzeo prtljag i otišao, tvrdi tako Nikola Grubišić, koji je sve objavio na svom Facebook profilu.

Svoj post završio je riječima: “I onda povuci paralelu s našim političarima koji su si umislili da su bogovi, svi odreda Sanaderi, Vidoševići, Milanovići, Kolinde, Plenkovići i drugi... da im čovjek j**e mater svima od reda...”

Objavu Nikole Grubišića prenosimo u cijelosti:

"I tako, sjednem ja sinoć na let iz Barcelone za Beč, putujem niskotarifnom kompanijom ("Eurowings"), kad ulazi neka poznata faca - vidim klinci se slikaju s njim, odrasli ga pozdravljaju, pitam stjuardesu ko je, kaže austrijski kancelar Sebastijan Kurz...

Dakle, austrijski kancelar je uredno čekao sa svim ostalim putnicima niskotarifni let koji je kasnio dva sata, sjeo u ekonomsku klasu, bez delegacije, osiguranja i ostalih pi*darija, bez kojih naši političari ne mogu niti do WC-a...

Kad smo sletjeli u Beč, mislio sam si da će ga barem tamo dočekati osiguranje, međutim, čovjek izađe kao svi ostali putnici, sam pokupi svoju prtljag i napusti aerodrom sam samcat...

I onda povuci paralelu s našim političarima koji su si umislili da su bogovi, svi odreda Sanaderi, Vidoševići, Milanovići, Kolinde, Plenkovići i drugi... da im čovjek j**e mater svima od reda..."

Austrijski kancelar i inače putuje ekonomskom klasom te tako štedi novac iz državnog budžeta. Dok je bio ministar vanjskih poslova, tek je tri puta koristio luksuzne avione koje tamošnja vlada iznajmljuje.

Ovo ljeto Kurz je boravio i u Hrvatskoj, u Dalmaciji je iznajmio kuću zajedno s dugogodišnjom partnericom Suzan Tir (Susanne Thier) te šefom mladih austrijske narodne stranke Stefanom Šnojlom (Schnöll).