Laburisti u Velikoj Kladuši ne daju svog Babu: Opozicija traži smjenu Fikreta Abdića

asd
Nakon što je članica laburista odbila sazvati sjednicu Vijeća, iz opozicije prijete krivičnim prijavama

Emina Ćehić iz vladajuće Laburističke stranke, koja nakon smrti Admila Mulalića predsjedava Općinskim vijećem Velike Kladuše, odbila je zahtjev o opozivu načelnika upućen iz opozicije, pravdajući to time da ne postoje okolnosti za zasjedanje.

- Član 46. Poslovnika o radu, stav 5, predviđa sljedeće: “Vanredna sjednica se održava izuzetno u slučajevima opasnosti po javnu sigurnost i sigurnost građana, elementarnih nepogoda, epidemija i u sličnim vanrednim okolnostima.” Stvaranje nove većine ne predstavlja vanrednu okolnost, stoga će zamjenica predsjedavajućeg OV-a blagovremeno obavijestiti o nastavku VII redovne sjednice Općinskog vijeća, kako je i navela nakon prekida zasjedanja, naveli su iz Kluba Laburističke stranke.

Ali, borba opozicije u Kladuši se nastavlja. Nakon što je vijećnik NES-a Fuad Sulejmanagić zaprijetio da će odgovarati zbog kršenja Zakona i Statuta, nastala je još veća polarizacija.

- Podnijećemo krivične prijave protiv vas, najavio je Sulejmanagić, što je na drugoj strani okarakterisano kao prijetnja, uz asocijacije na progon za vrijeme sukoba oko autonomije.

Ipak, mnogo je onih koji ne prihvataju vraćanje u prošlost zbog trenutne političke borbe.

- Koliko besraman treba biti da se danas, 25 godina od najveće nesreće koja se ikada desila Velikoj Kladuši, ponovo poziva na “uhrpavanje” autonomaša i pružanje otpora nekom izmišljenom neprijatelju, napisao je Jasmin Hušić, bivši zajednički kandidat opozicije.

Izgubivši utrku od Abdića on nije došao u priliku da izbriše razlike i podjele, ali nije odustao.

- Svi mi treba da budemo jednaki i jednako Kladušani, ali oni ponosni i uzorni, a ne omraženi i nepoželjni. Nažalost, neki još vrlo vješto plivaju na tim podjelama u svojim bijelim lađama, s kojima će, kada nas potpuno unište, otploviti, upozorava Hušić. Ukoliko opozicija uprkos opstrukcijama nametne opoziv Fikretu Abdiću, uslijedio bi referendum na kojem bi Kladušani imali posljednju riječ o tome kakvu budućnost žele.