Lagao sam dedi da tetka spava a bila je mrtva: Za 10 dana umrli otac, majka i kćerka; Ovo su detalji nezapamćene tragedije u susjedstvu

.
Jedna porodica iz Leskovca, otac, majka i kćerka preminuli su u rasponu od 10 dana, a njihovi najbliži rođaci su od tada zavijeni su u crno.
  • Majka je umrla od srčanog udara, otac je bio dva puta negativan na antigenskom i PCR testu, a sestri je dan-dva prije smrti konstovan blaži oblik – pričaju iz njihove porodice.

Prvo je preminula majka u noći između 15. i 16. oktobra od infarakta dok se njen suprug oporavljao od teške upale pluća.

  • Ona je ljetos imala infarkt, a bila je i dijabetičar. Odjednom joj je bilo loše i za tren je nestala. Taj stres je još neoporavljenog oca dotukao. Vratio se kašalj i gušio se. Kada smo ga odveli u privatnu kliniku ljekar je rekao da se na snimku vidi blagi začetak korone, pa je 18. oktobra smješten u kovid bolnicu u Leskovcu – priča njena kćerka.

Njen otac je imao karcinom debeleog crijeva i prostate. U međuvremnu je pozlilo kćerki.

  • Moja sestra je sa 40 godina imala problema sa srcem i nosila je dva bajpasa, ali nismo znali da u sebi ima veće zlo, da ima karcinom i da je metastazirao. Krila je od nas. Požalila mi se dok je otac bio u bolnici da je krvarila i da ima dijareju – rekla je sestra preminule.
 

Majka je primljena 20. oktobra u KC u Nišu, pošto su leskovački ljekari uspjeli da zaustave obilno krvarenje. Preminula je 23. oktobra.

  • Tog dana smo baki davali sedmodnevni pomen. Zvao sam tetu. Nije se javljala, da bi tek uveče javili mami da joj je sestra preminula oko 10 sati – priča unuk sa suznim očima, pred čijim nogama se tetka onesvijestila prije nego će svom silinom jurnuti opaka bolest.

Ona je testirana u niškoj bolnici i konstatovan je blagi oblik korone, ali su im ljekari rekli da to nije problem, nego drugo žarište koje moraju da pronađu.

  • Mi ne sporimo da je stres sve pokrenuo a da su moguću koronu zapatili usput – kažu sve troje.

Ostao im je samo deda i otac koji je s njima komuncirao telefonom skoro sve do posljednjeg daha.

  • Tražio je da se čuje telefonom sa kćerkom, a ona je već bila mrtva. Lagali smo ga da spava i da je boli glava. Tako su i on i baka otišli na onaj svijet ne znajući šta im je sa kćerkom. Ali, ako postoji drugi svijet, tamo su se sreli – priča mladić koji se sa roditeljima sprema da obiđe tri groba na obližnjem Svetolijskom groblju u Leskovcu.

Porodica preminulih tvrdi da su leskovački ljekari bili veoma odgovorni, piše Kurir.

  • Čak su nas i odvraćali da ne insistiramo da oca smjestimo u bolnicu kako se ne bi zarazio, ali na kraju je moralo – rekli su iz porodice.