Lasta vraća stare proizvode na police: Legendarni Linđo i štrudle od smokava

Proizvodnju su obnovili čajnim kolutićima, nakon čega proizvode i kokos keks, pa mix čajnih kolutića i kokos keksa, a krajem prošle godine na tržište su izbacili i svoje čuvene krem-štapiće.

Prodaja

Proizvodnju su obnovili čajnim kolutićima, nakon čega proizvode i kokos keks, pa mix čajnih kolutića i kokos keksa, a krajem prošle godine na tržište su izbacili i svoje čuvene krem-štapiće. Početkom ove godine počeli su sa proizvodnjom keksa Linđo, a ovih dana na tržištu su se pojavile i štrudle od smokava.

Podsjetimo da su za prodaju Laste do sada raspisivana tri javna konkursa, ali do sada nisu uspjeli naći strateškog partnera. Međutim, radnici ne gube nadu da će im ovo pokretanje proizvodnje dovesti nekog ozbiljnog investitora kako bi poslovanje Tvornice u narednom periodu bilo još bolje, te se nadaju da se mogu vratiti na staru slavu koju su imali.

Kako je ranije za Oslobođenje rekla Bahrija Huseinbegović, stečajni upravnik Laste, na posao su vratili 30-ak starih radnika, a po potrebi će angažovati i još njih.

 

Na dobrom putu

- Što se tiče prodaje proizvoda, to za sada ide zadovoljavajućim tempom, imamo ovlaštenog distributera koji distribuira naše proizvode i na području BiH, i u Hrvatsku, ali i neke druge zemlje. Važno je da interes postoji, da i građani kupuju naše proizvode, što nam daje nadu da smo na dobrom putu, kazala je Huseinbegović.

Lasta je sa radom prestala 2016. godine i nakon gotovo dvije godine uspjela je pokrenuti proizvodnju i za sada im ide dobro, piše oslobodjenje.ba.