Lažirala svoju smrt na Facebooku kako bi izbjegla vratiti dug

.
Međutim, tek kada se bližio drugi rok, Lizina ćerka je na Facebook-u izjavila da je Liza tragično poginula u saobraćajnoj nesreći.

Žena je optužena da je lažirala sopstvenu smrt na društvenim mrežama kako bi izbjegla da vrati zajam od 220 funti koji je uzela od prijatelja.

Sada je Indonežanka zapravo nestala, a žena koja joj je pozajmila novac tek treba da bude isplaćena.

Liza Devi Pramita našla se pod optužbama da je lažirala sopstvenu smrt na Facebook-u kako bi izbjegla da vrati sumu novca koju je pozajmila. Žena od koje je pozajmila 220 funti (oko 489.96 KM) pronašla je iste slike korištene na objavama na društvenim mrežama.

Maja Gunavan tvrdi da je Liza pozajmila novac od nje, ali nije mogla da ga vrati i zato je zatražila produženje. Žena je pristala na Lizin zahtjev i dala joj više vremena da vrati novac.

Međutim, tek kada se bližio drugi rok, Lizina ćerka je na Facebook-u izjavila da je Liza tragično poginula u saobraćajnoj nesreći.

Šokantno, nastavila je da postavlja slike "njenog" mrtvog tijela na mreži. Nakon objave na Facebook-u, Maja je rekla da je bila šokirana saznanjem.

Ali onda je postala sumnjičava prema objavi kada je Lizina ćerka otkrila da će njena majka biti sahranjena u Aceh Tamiangu u provinciji Aceh u Indoneziji.

Sumnju je podgrijalo to što je ta lokacija udaljena od kuće preminule. Maja je tada odlučila da pretraži slike na Facebooku koje je Lizin rođak objavio, i otkrila slike bez lica žene za koje je izgledalo da su preuzete sa interneta kako bi se očigledno lažirala njena smrt.

U stvari, slike su navodno bile isječak snimka iz TV emisije.

Prema izvještajima, ona se potom suočila sa Lizinom kćerkom u vezi sa njenim otkrićima.

Ona je priznala da je cio plan lažiran kako bi se izbjeglo vraćenje zajma.

Međutim, uprkos priznanju, Liza je navodno nestala bez traga, a Maja tek treba da dobije svoj novac.

 

Foto:Facebook