Legenda se vraća: Bufon u Juventusu?

Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) iako ima 41 godinu, jedan je od najtraženijih golmana u ljetnom prijelaznom roku.

Njegov agent otkrio je da ima zanimljivu ponudu Porta, a italijanski mediji pišu i o interesu Atalante, Parme, Lids junajteda, Palmeirasa.

Ali najnovija glasina o Bufonu, koju je servirala ugledna "La Gazzetta dello Sport", bila bi vjerojatno najprikladnija za legendarnu italijansku "jedinicu" - povratak u Juventus.

Prije samo godinu dana Điđi je napustio Torino u kojem je proveo 17 godina karijere i otišao u PSG, s kojim mu je istekao ugovor.

"Gazzetta" piše kako bi Juve Bufonu ponudio jednogodišnji ugovor, prema kojem bi bio rezerva Ščešniju, ali puno važnija uloga bila bi ona koju bi imao u svlačionici kao produžena ruka Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) i čovjek koji drži kontrolu, odnosno atmosferu i ozbiljnost na nivou. Pozdani izvori kažu da bi za iduću sezonu dobio plaću od četiri miliona eura, što je pravo bogatstvo za 41-godišnjaka.

Bio bi to prvi korak prema početku Bufonove trenerske karijere, iako Italijani pišu da bi u idućim godinama mogao preuzeti i funkciju direktora, piše Avaz.

U Juventus je stigao 2001. i postao je kultna figura među stativama "Stare dame", sve do odlaska u PSG prošlog ljeta.

Za italijansku reprezentaciju sakupio je rekordnih 176 nastupa, čak 40 više od Fabija Kanavara (Cannavaro).