Lewandowski ispričao kako mu je propao prelazak u slavni klub: Na poluvremenu sam...

levandovski
Poljski napadač ispričao kako mu je propao prelazak u redove slavnog kluba i kako je tekao razgovor sa iskusnim stručnjakom

 

Poljski napadač, Robert Lewandowski, je otkrio da je prije desetak godina bio blizu prelaska u redove Manchester Uniteda, no Jurgen Klopp ga je uvjerio da ostane na Signal Iduna Parku.

Istakao je da ga je kontaktirao lično Sir Alex Ferguson koji je želio da razgovara sa njim, te da je to za njega kao 22-godišnjaka bio poseban momenat.

 Igrali smo prijateljsku utakmicu sa Dortmundom, mislim protiv Bochuma, a ja sam izmijenjen na poluvremenu. Pogledao sam mobitel u svlačionici i bila je poruka od pošiljaoca sa pozivnim brojem +44. Ferguson me želio kontaktirati i onda mi je poslao poruku. Želio je da razgovara sa mnom, rekao je Poljak u intervjuu za SportBild i dodao: 

 

- Još uvijek sam bio u svlačionici, otišao sam na tuširanje i onda sam ga nazvao. Moj engleski nije bio dobar kao sada, a on je pričao jakim škotskim akcentom. Bio sam fokusiran da razumijem šta priča, a on je pričao polako. Imao sam 22 godine, bio je to specijalan momenat. 

- Razgovarao sam sa Joachimom Watzkeom i Jurgenom Kloppom. Želio sam doći u Manchester United, ali oni su rekli, ‘‘Ne, nema šanse, Roberte, trebamo te i moraš ostati‘‘, završio je Lewandowski koji je oborio nekoliko rekorda u dresu Milionera prije nego li je kao slobodan igrač potpisao za Bayern sa kojim je osvojio deset titula prvaka Njemačke i titulu prvaka Evrope. 

Nakon Bayerna, prethodnog ljeta je odlučio da je vrijeme za promjenu, te je pojačao Barcelonu koja je na pravom putu da osvoji titulu prvaka Španije budući da ima 12 bodova ispred Real Madrida.