Jerko Ivanković Lijanović: ''Vrijedni i pošteni Krajiški poljoprivrednici od vlasti zaslužuju adekvatne poticaje i otkupne cijene''

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Općim izborima 2018. godine na poziv velikog broja poljoprivredih proizvođača tokom vikenda se nalazi u posjeti Unsko-sanskom kantonu.

''Prilikom posjete proizvođačima hrane u Krajini, po ko zna koji put sam se uvjerio da imamo bogatu zemlju i vrijedne i poštene ljude. Nažalost svaki put iznova kada dođem u ove krajeve sve je manje proizvođača hrane koje zateknem jer im je kako kažu, uskračena podrška u adekvatnim poticajima i otkupnim cijenama od strane aktuelne vlasti. Jedino što ovi ljudi traže jeste da im se vrate poticaji i otkupne cijene na onu razinu koju su imali u periodu mog mandata u Ministarstvu PVŠ FBiH od 2011. do 2015. godine'', rekao je Jerko Ivanković Lijanović koji je tokom posjete poljoprivrednim proizvođačima prezentirao  i Strategiju razvoja poljoprivrede 2019.-2027. kojom će se u poljoprivredu investirati 3.1 milijarda KM.

''Ovom Strategijom ćemo ispuniti zahtjeve poljoprivrednika, povečati proizvodnju i smanjiti uvoz te tako zaustaviti mlade u daljem odlasku trbuhom za kruhom u tuđe zemlje.''

''Ovom prilikom se zahvaljujem na pozivu i povjerenju koje su mi ukazali Krajiški proizvođači hrane da se nastavim boriti za njihova prava, kako bi zajedno spasili domaću proizvodnju hrane jer je ona ujedno i garancija opstojnosti stanovništva Bosne i Hercegovine'', istakao je Lijanović.

 

Ured za odnose s javnošću