Lijepa priča iz BiH: Rodila osmo i deveto dijete, bliznakinjama zlatnici

Bebe
Bračni par iz Trebinja lijana i Aleksandar Milojević iz Trebinja dobili su nedavno blizance, dvije djevojčice, i to je u ovoj porodici osmo i deveto dijete, a gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić bebe je darovao zlatnicima i sretnoj majci ponudio posao u Gradskoj upravi.

 

Dvije zdrave bebe djevojčice su sretni roditelji danas odveli kući, a ispred porodilišta ih je sačekao upravo gradonačelnik sa poklonima.

  • I mi smo danas uz ovu porodicu presretni, jer devetoro djece je ogromna sreća, ali je i ogromna briga, u kojoj ćemo im pomoći koliko možemo, pa smo odlučili da majci osiguramo posao u Gradskoj upravi čim djevojčice ojačaju i za to se steknu uslovi – kazao je Ćurić.

Milojevići, koji su trenutno jedina trebinjska porodica sa devetoro djece, kažu da su ih njihovi mališani učinili i najsretnijim u gradu.

  • Ima nas, hvala Bogu, puna kuća, pa se ima ko brinuti i oko novopridošlih blizanki kojim ćemo dati imena Valentina i Viktorija, a koje su i ostala djeca jedva dočekala u kući i dala im imena – kaže mama Ilijana.

Prvu je rodila djevojčicu Teodoru prije 15 godina, ali je oduvijek znala da će djece biti još, mada ni ona ni suprug nisu pravili planove koliko će ih biti, znajući da je naljepša stvar u životu skoro svakog čovjeka da ima više djece.

  • Uz dobru organizaciju porodice sve ide dobro, svi pomažemo jedni drugim i vodimo jedan srećan život, jer je kuća puna djece, pet djevojčica i četiri dječaka – dodaje Ilijana koja do sada nije imala blizanačkih trudnoća, a prethodnih sedmoro djece je rodila klasičnim porodom, dok je za blizanke bio potreban carki rez.

Njen suprug Aleksandar kaže da je najsretniji otac u Trebinju i da se rođenjem svakog novog djeteta njegova sreća uvećavala, ali se ne zna da li će male blizanke biti i posljednje u nizu ove brojne porodice.

  • Nismo ni ovo planirali, ali, hvala dragom Bogu, sve je prošlo u najboljem mogućem redu, a što se pelena i drugih potrepština tiče – mi smo na to navikli, za sve se nađe i mjesta i novca kada su člnovi porodice zdravo i kada žive u ljubavi, a nama toga ne nedostaje – kaže otac Aleksandar.

Iako Milojevićima u proteklih petnaest godina nije nedostajalo ništa, od hrane i odjeće, preko svih drugih potrepština, zahvalni su i preduzeću “Hidroelektrane na Trebišnjici” koje je Aleksandra kao glavu tada osmočlane porodice primilo u radni odnos, ali i Gradskoj upravi koja je Ilijani ponudila zaposlenje.

Četiri brata i tri sestre jedva su dočekali rođenje Viktorije i Valentine, a pred porodilištem ih je dočekao brat Ranko.

  • Baš mi je drago što sam dobio još dvije sestre, pa je sada sestara više, i jedva sam dočekao dođu kući, gdje smo im pripremili njihov kutak i krevetiće – kaže Ranko koji je učenik sedmog razreda.