''Livno-bus'' traži radnike: Potrebno više vozača autobusa i organizator putovanja

Tridesetpetogodišnji Livnjak Mario Pavlinović, koji je 26. novembra 2018. godine Livnjacima promotivno predstavio svoju Turističku agenciju „Livno-bus“, a koja ima tendenciju da postane jaka i popularna poput nekadašnjeg prijevozničkog preduzeća „Bosna Livno“ (uz beogradsku „Lastu,“ najjačeg u bivšoj Jugoslaviji), odnosno, kasnijeg „Livno-busa“, koji je ugašen, primjer je kako se u Livnu, ako se dovoljno potrudi i voli svoj kraj, ipak može uspjeti.

Ovih dana njegova agencija je raspisala oglas za prijem više vozača autobusa, kao i za mjesto organizatora putovanja. Organizator/ica putovanja treba imati završenu VSS ili SSS te najmanje godinu iskustva na istim ili sličnom poslovima, aktivno poznavanje engleskog jezika, a kandidati koji uz engleski govore i pišu i njemački i italijanski bit će u prednosti, kao i kandidati iz Livna. 

Vozači autobusa trebaju imati završenu srednju školu za vozača motornih vozila i minimalno pet godina iskustva na poslovima vozača autobusa, a uvjet je i poznavanje jednog stranog jezika. Prednost i među vozačima imaju vozači iz Livna. Uz navedene kriterije vozači i organizator putovanja trebaju zadovoljiti još neke koji su propisani u oglasu, a prijave mogu podnijeti na e-mail: logistika@livnobus.com ili poštom na adresu: Turistička agencija Li-Bus d.o.o., Podvornice-Zgona b.b. 80101 Livno.

- Želim kroz našu turističku agenciju dovoziti turiste iz Evrope i svijeta da vide naše prelijepe prirodne ljepote, naše bogato kulturno-historijsko naslijeđe, da vide prekrasnu ergelu naših divljih konja, da probaju nadaleko poznati livanjski sir… Mislim da imamo dosta sadržaja da privučemo turiste i da jačamo turizam u našem gradu, ali i da se i mi kao agencija usput dalje razvijamo - kazao je za ''Avaz'' Pavlinović prilikom nedavnog predstavljanja svoje Turističke agencije „Livno-bus“, na kojoj su bili i brojni vrhunski vozači nekadašnjeg livanjskog i bh. prijevozničkog giganta, od kojih je dobar dio u penziji, ali ih ima još radno sposobnih i nije isključeno da neki ponovo budu vozili za novi „Livno bus“.

''Nadam se da će se stanje u našem Livnu postepeno popravljati i da moji autobusi neće odvoziti Livnjake u Njemačku i druge zemlje na put bez povratka, već da će ih vraćati kući, u Livno, da ovdje žive od svoga rada, radeći kod nas, ili u nekoj drugoj uspješnoj firmi. Imamo ideje i nadam se da ćemo uspješno prebroditi sve prepreke, bez obzira na to što startamo s nule, bez garaže, radionice, autobusne stanice…'', optimistično je najavio Mario, koji je, kao visokoškolski fizikalni terapeut, ujedno i direktor firme „Oskar pharma“, sa sjedištem u Livnu, koja uspješno posluje.