Ljetna škola ''Govorimo naš!'' u Bihaću i na Uni

.

Dragi naši Bosanci i Hercegovci, Krajišnici, Bišćani,

zadovoljstvo nam je obavijestiti vas kako će u Bihaću uskoro biti održana Ljetna škola maternjega jezika i kulture pod nazivom ''Govorimo naš!'', i to u dva navrata: od 26. do 30. jula i od 9. do 13. augusta 2021. godine.

Projekt realizira Grad Bihać s partnerskom agencijom, a pokrovitelj je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Osnovni cilj projekta jeste promicanje i afirmiranje jezika i kulture Bosne i Hercegovine za mlade ljude iz dijaspore u dobi od 11 do 18 godina.

Pored nastave, odnosno učenja jezika i širenja znanja o kulturi te lokalnoj i nacionalnoj historiji, učesnici će uživati i u prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima grada Bihaća. Nastava će se izvoditi u grupama i u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, a predavači će biti nastavnici bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i historije.

Izuzetno nam je drago što će učesnici škole jedan dio terenske nastave provesti i na području Nacionalnog parka ''Una'', i to na lokalitetu Štrbačkog buka, te im ovom prilikom želimo izraziti toplu dobrodošlicu.

Dakle, vrijeme je da ovog ljeta u Bihaću i u NP ''Una'' ''Govorimo naš!''

Prijave na: https://bihac.org/obrazac-ljetna-skola