Ljudi ne mogu živjeti, a krave daju manje mlijeka: Najezda komaraca u Slavoniji postala neizdrživa

Najezda komaraca u Slavoniji postala je neizdrživa.

O problemu je jutros na početku sjednice Vlade Hrvatske progovorio premijer Andrej Plenković.

- Vezano uz najezdu komaraca na području Osijeka i Osječko-baranjske županije primili smo molbu županije i grada te ćemo, naravno, reagirati i iznaći finansijska sredstva da se pomogne rješavanje problema. 

Mi ćemo danas donijeti jednu odluku u kojoj ćemo zadužiti Ministarstvo zdravstva da s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije poduzmu potrebne mjere, prenosi Avaz.

Znam da naši sugrađani u Osijeku i drugim gradovima Slavoniji imaju problema. Osigurat ćemo finansijska sredstva da im pomognemo - izjavio je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

Osječke vlasti podsjećaju da je ranijih godina na području županije zabilježena i prisutnost tigrastog komarca, što u sadašnjoj situaciji nosi potencijalnu opasnost za pojavom i prijenosom zike i drugih virusa.

Ističu kako "najezde komaraca utječu i na razvoj stočarstva jer je dokazano da u takvim okolnostima krave daju manje mlijeka". Takve najezde utječu i na razvoj turizma, naročito na ruralnim područjima koja nisu tretirana.