Ljudstvo, vozila i oprema FUCZ u podršci 'Maršu mira' (FOTO)

Home

Ljudstvo, vozila i oprema FUCZ u podršci 'Maršu mira' (FOTO)


Povodom obilježavanja 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, timovi Federalne uprave Civilne zaštite s ljudstvom, terenskim vozilima i cisternama za pitku vodu i ove godine bili su podrška učesnicima "Marša mira Nezuk-Potočari 2017".

fucz

 

fucz

Timovi FUCZ su kao podrška "Maršu mira 2017” prateći nekoliko hiljada učesnika uspostavili šatorske kampove s medicinskim tačkama na lokacijama sela Liplje u općini Zvornik, Mravinci-Konjević Polje i Potočari-Srebrenica.

U kampu FUCZ bili su smješteni učesnici “Marša mira” iz svih dijelova svijeta koji nisu imali osiguran smještaj, a pripadnici FUCZ su se pobrinuli da nijedan učesnik ne ostane bez smještaja, deka, hrane, vode.

Postavljen je i kamp i pokretna kuhinja za motocikliste, učesnike 6. Internacionalnog moto-maratona Srebrenica 2017. pod motom “Da se ne zaboravi i ne ponovi”, kojih je ove godine bilo više od 400.

fuczfucz

Oni su 10. jula stigli u Potočare iz cijele BiH, kao i iz Turske, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Švedske, Švicarske, pa čak i iz Libije kako bi 11.jula prisustvovali komemoraciji u Potočarima.

fucz

Sve aktivnosti provođene su u saradnji s Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica FBiH, Organizacionim odborom ovog događaja i Pododborom za organizaciju “Marša mira”.

Trinaesti po redu “Marš mira Nezuk - Potočari 2017ˮ i ove godine je, pored komemoracije i dženaze žrtvama koja je 11. jula obavljena u Memorijalnom centru u Potočarima, jedna od glavnih aktivnosti u sklopu obilježavanja 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

 

(Izvor:Fena)

Tagovi
Objavio: Tue, 11/07/2017 - 18:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top